Dita pa punë të lodh më shumë se nata pa gjumë.

 Thënie arabe

  • Anglisht
  • Shqip
Fahredin Shehu

U lind në Rahovec në jugperëndim të Kosovë më 1972. Studimet universitare i kryen në Universitetin e Prishtinës, Studime Orientale. Gradohet Profesor i shkencave Orientale. Vazhdon studimet pas universitare ne Letërsi.

 

Aktivisht merret me kaligrafi duke zbuluar teknika dhe mediume te reja për këtë lloj specifik të artit vizual.

 

Shkruan vështrime estetike për artin pamor.

 

Është ekspert i letërsisë transcendentale dhe hulumtues i trashëgimisë shpirtërore botërore.

 

Në dhjetë vite të fundit ka funksionuar si Hulumtues i Pavarur Shkencor ne fushën e

 

Trashëgimisë shpirtërore Botërore dhe Estetikës Sakrale.

 

Autorë i shumë veprave shkencore letrare. I përzgjedhur në shumë shkrime akademike dhe kumtesa si dhe pjesëmarrës në shumë ekspozita , seminare konferenca , simpoziume brenda dha jashtë Kosovës.

 

Librat e autorit janë të përkthyera në shumë gjuhë të botës: Anglisht, Frëngjisht, Italisht, Spanjisht, Polonisht, Hebraisht, Suedisht, Rumanisht, Serbisht, Kroatisht, Boshnjakisht, Maqedonisht, Turqisht, Gjuhë Rome, Persisht, Mongolisht, Kinezisht, gjuhë Siciliane, Friziane, Malteze

 

Ambasador i Poetëve për Shqipëri nga Lëvizja Poetët botëror “Poetas del Mundo”, Santiago de Chile

Fahredin Shehu gjithashtu është Anëtar i Asociacionit Botëror të Poetëve, Greqi

Anëtar i PEN Qendra e Kosovës

 

 

Anëtar i Këshillit të Sporteve, Librit dhe Botimeve pranë Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Shkencës.

 

Në Institutin Kërkimor Ndërkombëtar ka dhënë kontributin dhe përkrahjen e tij si ideologë për themelimin e Institutit si dhe pozita e tij e merituar si Kryetar është emëruar në miratim nga gjithë stafi të bashkëpunëtorëve.

 


 
 
Prof. JETMIR ÇELA

Objektivi im është që të jem I suksesshëm në këtë botë dhe në botën tjetër, që Zoti të jetë I Kënaqur me mua dhe të jem I ndershëm më të gjithë.

Edukimi:
Al Az’har – Liban
Diploma e dytë
Shkolla e Përgjithshme Islamike
Islamic Call College Bejrut, Liban
Master
Tefsir dhe “Shkenca Kuranore dhe komentim”

Profesioni I lirë
Përkthim dhe editim, në bashkëpunim me Fondacionin “Kurani” në Tiranë.
Gjithashtu, marrë pjesë në shumë konferenca nacionale dhe internacionale, gara dhe seminare në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni, Kroaci, Liban, Turqi, Iran, Irak, etj.
Pozicioni në IKN “Naim Frashëri” : Drejtor në Departamentin e Botimeve.
E-mail: jetmircela@hotmail.com; celajet@gmail.com 

Prof. BEDRI BALA

     PROF. BEDRI BALA

     I  lindur në Mitrovicë, Kosovë - 1977

    I diplomuar në Universitetin e Prishtinës, dega: Histori

    Master në drejtimin - Histori Bashkëkohore

    Profesioni: Mësimdhënës në shkollë të mesme.

    Pozita në Institut: Nënkryetarë 

    E-mail  bedribala@hotmail.com

Mr. IRIS ROBAJ

Iris  Robaj e lindur më 1974, nё  Shkodër, Shqipëri.  

E diplomuar në Universitetin e Tiranës nё degën e Farmacisë, si dhe Universitetin e Prishtinës  nё

Fakultetin Filologjik, nё degën Gjuhë dhe Letërsi Frënge.

 Jeton dhe punon prej 13 vitesh nё Kosovë si farmaciste dhe si përkthyese e pavarur.

Nё  Institutin Kërkimor Ndërkombëtar  “ NAIM  FRASHЁRI “  ka pozitën  Arkëtare e IKN dhe

zёvendës  dejtor nё Departamentin për  Shëndet  Publik. DPSH

E-mail: irisfrc@gmail.com

ERMAL BEGA- ORIENTALIST

I lindur në Tiranë - 1978

I diplomuar në Universitetin e Prishtinës, dega: orientalistikë.

Është autor i disa shkrimeve nga fusha e studimeve orientale dhe qytetërimit islam, botuar nëpër gazeta dhe revista shkencore në Shqipëri dhe jashtë saj; gjithashtu, është përkthyes i disa shkrimeve dhe librave në lidhje me orientalizmin, letërsinë orientale, qytetërimin islam etj.

Profesioni: orientalistë

Pozita në Institut: Koordinator në Departamentin  për Arsim Kulturë dhe Art.

Letrare- IKBALLE BERISHA HUDUTI

Ka lindur në vitin 1967 në Prizren.

Në vitin 1986 ka diplomuar në Medresen “ ALAUDIN” në Prishtinë. 
Është  medresantja e parë femër e diplomuar  në Kosovë që kur është  themeluar Medreseja. Pas shkollimit ka punuar si hoxhaneshë në disa xhami të Prizrenit ku ka mbajtur ligjërata për femra. Pos ligjërimit për femra punon si mësuese e Kuranit që nga viti 1986 dhe ka mësuar  më shumë se 1000 nxënës  të lexojnë rrjedhshëm Kuranin, ku një grup i madh prej tyre kanë vazhduar studimet islame.  

Studimet e larta ka mbaruar në Fakultetin Filologjik në Prishtinë dega “Letërsi  e Përgjithshme Krahasimtare”.  Dëshira madhe për studimin e letërsisë ka bëri që të vazhdoj studimet në të njëjtin fakultet  në degën “ Letërsi Shqipe”  si dhe tani  vazhdon studimet pasuniversitare,  master  në Degën “ Marrëdhënie Ndërkombëtare”  

Ka marrë pjesë në shumë, aktivitete, seminare,  dhe simpoziume, si dëgjues dhe ligjërues brenda dhe jashtë Kosovës. Mësimet dhe interesat hulumtuese të saj përfshihen në : studimet islame (studimet  kuranore, misticizmin islame, filozofinë dhe teologjinë.) letërsi krahasimtare, poezi,  si dhe komunikim ndërkombëtar. 

 
Ikballe B. Huduti është autor i librit me 99 poezi ''EJA SHPEJT''

Është kryeredaktore në Revistën Familjare VLERA.

Përfaqësuese e Institutit Al-Mahdi nga Birmingham – Britania e Madhe, Dega në Kosovë.

Në Institutin Kërkimor Ndërkombëtar “NAIM FRASHËRI”   ka pozitën e Drejtor gjeneral si dhe një nga themeluese e këtij Instituti në fjalë.

 

E-mail: ikballebh@gmail.com

 

www.ikballebh/blogspot.com

MUHSIN HUDUTI- (Student)

Muhsin Huduti, i lindur në vitin 1997 në Prizren.

Student në UBT - Universiteti për Biznes dhe Teknologji

Aftësitë:

Programet kompjuterike: Adobe Photoshop, illustrator, premiere, lightroom, dhe corel.

Në Institutin Kërkimor Ndërkombëtar "Naimi Frashëri" është zëvendës drejtor në Departamentin për Multi-Media

dhe merret me përkushtim me brendin e institutit si dhe dizajnimin e të gjitha gjërave të nevojshme. 

 

Email: muhsinhuduti@gmail.com

ASLLAN HUDUTI (Biznesmen)

Asllan Huduti ka lindur në vitin 1965 në Prizren.

Është diplomuar në Shkollën Islame - Gazi Husrev Beg në Sarajev. Ka ushtruar profesionin e Teologut më se 20 vite me rradhë në xhamit të Prizrenit si dhe në fshatin Gërnqar ku dhe ka ndërtuar xhamin e fshatit.

Tani ushtron vepramtari biznesi në Prishtinë në Agjensin  e Patundshmërisë “LION”.

Në aspektin kulturor kontributi i tij është në përkthimin e librave nga gjuha boshnjake në gjuhën shqipe, deri tani ka përkthyer më se 30 libra për fëmijë dhe artikuj tjerë për revista fetare.

Interesimi i tij është në zhvillimi i biznesit sipas normave islame si dhe vetëdijësimi i shoqërisë për kulturën artin dhe arsimin në përgjithësi.

Është njohës i disa gjuhëve të huaja, si dhe dashamirë i poezisë persiane.


Në  Institutin Kërkimor Ndërkombëtar “ NAIM FRASHËRI” e ka pozitën e zëvendës drejtorit në Departamentin për Ekologji dhe Mjedis.  

Ardiana Hyseni- (Letrare)

Ardiana  Hyseni Ismaili e lindur mё 19.12.1980 Preshevë.

Ka mbaruar Fakultetin  Letёrsi dhe Gjuhё Shqipe nё Prishtinё. Merret me shkrime, publikime gazetareske si dhe përkthime gjuhëore.

Ka punuar si anketuese dhe mandej udhëheqëse e grupit të Prishtinës në Strategic Puls.

Punon si Redaktore nё revisrёn Vlera.

Nё Institutin Kёrkimor Ndёrkombёtar  “NAIM FRASHËRI”  ka pozitën asistente nbrenda punët Institutit gjithëashtu ёshtё edhe zёvendёs drejtor  nё  Departamentin pёr Zhvillim Social.

Ibadete Bala (Menaxhere)

 

E lindur në Vushtrri – Kosovë, 1980

Ka mbaruar shkollimin në degën e tregtisë

Profesioni : Menaxhere e e biznesit privat në Mitrovicë

Pozita në institut; Koordinatore në Departamentin për  Çështje  e Femrës

 

Vlora Shallci (Përkthyese)

E lindur në Kaiserslautern, Gjermani 1993

Studente në Universitetin e Prishtinës, dega: Program Fillor

Profesioni : Përkthyese gjuhës Gjermane

Pozita në Institut: Koordinatore në Departamentin për Çështjet Femrës

Zehra Huduti
Zehra Huduti është e lindur më 27.09.1992 në Prizren
Ka mbaruar studimet në fakultetin e filologjisë në degën e orientalistikës në Universitetin e Prishtinës ''Hasan Prishtina'',
Merret me përkthime nga Anglishtja, Persishtja, Turqishtja në Gjuhën shqipe dhe anasjelltas.
 
 email: zehrahuduti@gmail.com 
Dashmir Maliqi (Student, sociologji)

 Dashmir Maliqi i lindur 1993 në Bilaç- Komuna e Bujanocit . Student në drejtimin e Sociologjisë.

 Mendimi  i tij është se në këtë periudhë të stërzgjatur të tranzicionit,  Kosova dhe shqiptarët, kanë më së shumti nevojë për “inxhinier” të shoqërisë për të ravijëzuar kahun dhe modelin institucional më të mirë për të shëruar të gjitha lëngimet që shkaktoi tranzicioni. Tani është student i vitit të III-të në Fakultetin Filozofik, drejtimi Sociologji.

Angazhimi i tij në IKN “Naim Frashëri” është një përpjekje e punës së tij të mëtutjeshme, ku përmes misionit dhe objektivave të institutit do të arrijë që vizioni i tij si sociolog i ardhshëm të jep fruta dhe jetësime, aplikime të shumë ideve, nevojave me rëndësi shoqërore.  
 
Në Institutin Kërkimor Ndërkombëtar “NAIM FRASHËRI” është drejtor në Departamentin për Zhvillim Social.

 E-mail: dashmir.maliqi1@gmail.com

FEHMI  MALIQI (Perkthyes, publicist)

Fehmi Maliqi  i lindur në vitin 1966 në Bilaç – Komuna e Bujanocit

Në vitet 90-ta, ishte në dhjetëshen e parë që nisëm punën e palodhshme për ta luftuar  sistemin totalitar të Millosheviqit në Luginën e Preshevës, duke qenë pjesëmarrës dhe kontribuues në formimin e dy subjekteve të para shqiptare. 

Ka kontribuar në  Pesëshen e parë në rikuperimit të drejtësisë në Komunën e Bujanovcit menjëherë pas rënies së regjimit të Millosheviqit në vitin 2002.

Duke qenë teknik i kimisë organike, student në Fakultetin e letërsisë, dashamirës i madh i fjalës së shkruar dhe një nëpunës civil me etikë e moral të lakmueshëm.

Fehmi Maliqi vepron në  në mesin e përkthyesve më të mirë, duke ofruar shërbime të përkthimit jo vetëm administratës por edhe shumicës  së organizatave (qeveritare e joqeveritare) të vendit dhe atyre ndërkombëtare  që operojnë në Ballkanin Perëndimor.

Në Institutin Kërkimorë Ndërkombëtar “Naim Frashëri “  ka pozitën e Zëvendës  drejtor në Departamentin e Botimeve

e-mail: fehmimaliqi@hotmail.com

Prof. Arsim Shallci

 

U lind në Mitrovicë me 1985. Studimet themelore i kreu ne Universitetin e Prishtines, Gjuhe dhe letersi angleze.

Vazhdon studimet pas universitare në mësimdhenie te gjuhes angleze ne Universitetin e Europes Juglindore ne Tetove, Maqedoni.

 

Punon si mësimdhënës i gjuhës angleze që 7 vite. Ka nje pervoje edhe si mentorues i mësimdhënësve të gjuhës angleze për rajonin e Mitrovices ne kuader te KETNET-it.

 

Bene perkthime simultante Anglisht-Shqip dhe anasjelltas dhe merret edhe me përkthime te artikujve me tema te ndryshme.

 

Nё Institutin Kёrkimor Ndёrkombёtar  “NAIM FRASHËRI”  ka pozitën  zёvendёs drejtor  nё  Departamentin pёr Art  Kulturë dhe Arsim. 

Teolog. BESMIR YVEJSI

Besmir  Yvejsi i lindur më 1985 në Gjakovë

Ka mbaruar shkollën e mesme medreseja e Mesme "Alaud-din" në Prishtinë.

Shkollimin e lartë universitar ka kryer në Fakulteti e Studimeve Islame, Prishtinë, me profesion është teolog.

Merret me shkrime të poezive,  merret me  radhitjen  kompjuterike të librave, si dhe redakturë.


Në Institutin Kërkimor Ndërkombëtar  “ NAIM  FRASHËRI “ ka  pozitën e Drejtor  në  Departamentin për  Çështje  Fetare.

 


Dr. EMINE SHABANI GOXHULI

Emine Shabani Goxhuli – është e lindur më 26.05.1977 në fshatin Turiqec , jeton tani në Mitrovicë .

Ka përfunduar fakultetin e mjekësisë së përgjithshme në Universitetin Publik : Fakulteti i përgjithshëm i mjekësisë “Nënë Tereza” Tiran. Pastaj është punësuar nga viti 2003 si mjeke e përgjithshme në emergjencë  dhe Kryeshefe e departamentit të mjekësisë familjare në: Q.K.M.F. Skenderaj

. Nga viti 2008 është  Zëvendëse drejtore e mjekësisë  familjare  në: Q.K.M.F.-  Skenderaj  dhe tani është në studimet pasuniversitare në: Në specializim te mjekësisë familjare në QKU-Prishtinë.  Krahas specializimit është duke studiuar edhe  menaxhmentin  shëndetësore  në  Universitetin Ilirija .

Ø  Nga viti 2003 e deri në vitin 2007  krahas punës së rregullt ka punuar edhe në OJQ :Qendra për  mbrojtjen e gruas dhe fëmijëve”,

Në  Instiutin  Kërkimor  Ndërkombëtar  “ Naim Frashëri”-IKN  ka  pozitën  drejtor   në  Departamentin  për  Shëndet   Publik

E-mail: minered2002@yahoo.com

Mr. VEHBI GOXHULI

Vehbi Goxhuli – Mr.sc.inxh.dipl. si dhe kandidat për doktoraturë .

I lindur me 02.10.1966 , jeton në Mitrovicë. I diplimuarë në Universitetin e Prishtinës, Fakulteti i Gjeoshkencave dhe Teknologjisë në Mitrovicë  në drejtimin e Gjeologjisë së përgjithshme .

Përfundoi magjistraturën në shkencat teknike në drejtimin e Inxhinierisë së mjedisit .

I  licencuar nga MMPH, për hartimin VNM –Vlerësimin e Ndikimit në Mjedis për Operatoret Ekonomik dhe Impiantet që kanë ndikim në tokë ajër dhe ujë. I punësuar kryesisht nga viti 2002, në lëndët aplikative shkencore në nivelin shkollave të mesme të larta teknike.

Deri më tani ka pasur Punime shkencore dhe prezantime publike që janë botuar në Institutin ALB Shkenca IASH .

Vehbi Goxhuli është përfaqësues I N.SH. “ Gjeomjedisi & Geo-environmental” .

Në Institutin Kërkimor Ndërkombëtar “ NAIM FRASHËRI “  ka pozitën e drejtorit në Departamentin për Ekologji dhe Mjedis.

e-mail: vehbigoxhuli@gmail.com

Mr. ARBËR BERISHA

Arbër Berisha u lindë më 1986 në n qytetin e Bajram CurritTropojëShqipërisë.

Është magjistër i historisë, publicist, teolog dhe njohës i arkeologjisë.   Njihet për shkrime të ndryshme në  

gazeta ditore dhe revista mujore, si në:  Dituria IslameZgjimi IslamInfopress,  Zëri, etj

Momentalisht  është  Imam  në  xhamin  e Prishtinës  .Ka botuar  dy vepra autoriale.

Në Institutin Kërkimor Ndërkombëtar “  NAIM FRASHËRI“  ka pozitën e zëvendës drejtor në

Departamentin   për  Çështje  Fetare.

E-mail :  arbër64@hotmail.com